fbpx
Bouwen met kalkhennep
EcoBouwSalland

Organisator

EcoBouwSalland
Telefoon
06 40 47 38 87
Email
info@ecobouwsalland.nl
Website
https://ecobouwsalland.nl/
Inschrijven

Locatie

Ecodorp Boekel
Klein Rondeel 203 NL - 5427 GB Boekel
Website
https://www.ecodorpboekel.nl/
Categorie

Meer info

Inschrijven

Datum

maandag 03 aug
Verlopen!

Tijd

Inloop vanaf 9.30 uur
10:00 - 16:00

Kosten

€ 95 inclusief koffie, thee en lunch

Zomerworkshop 2020 “Bouwen met kalkhennep”

MAANDAG 3 AUGUSTUS 2020 wordt in het Ecodorp in Boekel een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven.

De workshop is een initiatief van Ecodorp Boekel en wordt georganiseerd door EcoBouwSalland in samenwerking met Kalk Hennep Nederland. Een gedeelte van de ochtendsessie draait om theorie; in de rest van de ochtend en de hele middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan de muren van het Artist In Residence (AiR) gebouw op het terrein van het Ecodorp Boekel. De kalkhennep wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt tegen een bestaande wand aan. Voor de echte doorbouwers is er de gelegenheid om de opvolgende dagen 4 en 5 augustus mee te werken.

Kalkhennep
Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

De workshop
Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Rens Borgers verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland.

We komen samen in het Ecodorp in Boekel; alwaar een ecologische wijk gebouwd wordt met veel ruimte voor experiment. Een unieke plek in Brabant . Een van de experimenten betreft de Artist in Residence (AiR). Dit is een project waarbij voor een periode van telkens ca 3 maanden een artiest uitgenodigd wordt om kunst te maken, geïnspireerd op het leven in het Ecodorp. Dit gebouw is ontworpen door archtect Huub van Laarhoven. Tijdens de workshop worden de wanden voorzien van kalkhennep, waardoor er een zeer gezond binnenklimaat zal ontstaan. In de workshop worden alle bijzondere eigenschappen van kalhennep op een rij gezet en toegelicht. Tevens leer je de verwerkings principes van kalkhennep in theorie en praktijk.

Covid 19

– We zorgen voor een ruimte voor de theorie waar ca 14 mensen op 1,5m van elkaar kunnen zitten.

– We faciliteren het werk zo dat de 1,5m afstand zo veel mogelijk wordt gerespecteerd.

– We werken grotendeels in een open ruimte/ buiten.

Uiteraard vertellen we je meer over de activiteiten en doelstelling van het Ecodorp Boekel en de AiR

Aanmelden :
Datum en tijd: maandag 3 augustus – 10.00 – 16.00 uur, dinsdag 4 augustus van 10-16.00 uur, woensdag 5 augustus 10-13.00uur.

Inloop: vanaf 09.30 uur.
Locatie : Klein Rondeel 203, Boekel
Parkeren : Langs Klein Rondeel, langs het terrein van Ecodorp Boekel.

Aanmelden: per mail (info@ecobouwsalland.nl)

Kosten: € 95,– inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Bereikbaarheid: https://www.ecodorpboekel.nl/routebeschrijving/

 


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE