fbpx

Duurzaamheidscentrum Deventer telt af naar opening

Nog een paar dagen en dan opent het Duurzaamheidscentrum in Deventer de deuren voor bezoekers. Het centrum moet bezoekers vanaf aanstaande zaterdag de weg wijzen naar manieren om klimaatverandering tegen te gaan.
Dit artikel is gepubliceerd door RTV Oost

Nog een paar dagen en dan opent het Duurzaamheidscentrum in Deventer de deuren voor bezoekers. Het centrum moet bezoekers vanaf aanstaande zaterdag de weg wijzen naar manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Voorzitter Jurgen Schoorlemmer ziet dat het besef bij mensen om ‘iets te doen’ aan klimaatproblemen groeit. 

Jos Pierey in het Duurzaamheidscentrum in Deventer Foto RTV Oost
Jos Pierey bij de wereldbol in het Duurzaamheidscentrum

Steeds meer mensen zien klimaatverandering als een probleem, maar ze weten niet goed hoe ze iets kunnen doen om te helpen, vertelt Schoorlemmer. In het Duurzaamheidscentrum in Deventer worden bezoekers gewezen op manieren om stappen te zetten richting een beter klimaat.

“We proberen mensen zelf actie te laten ondernemen om duurzamer te worden. We willen het klimaatprobleem laten zien. In de wereld, maar ook in de eigen gemeente”, aldus Schoorlemmer. 

Elektrische auto’s
Er zijn in het centrum allerlei voorbeelden te vinden van oplossingen die het klimaat ten goede komen, zoals een elektrische auto die gemaakt is door een bedrijf in Deventer. Daarnaast is er een ruimte waar Deventenaren worden gepresenteerd die internationaal met klimaatproblemen bezig zijn.

“We proberen Deventer bedrijven die bezig zijn met duurzaamheid hier zichzelf te laten presenteren”, vertelt Jos Pierey van Deventer Energie. Het is volgens hem anders dan informatie die via internet al beschikbaar is. “Je krijgt hier voorbeelden te zien, je kan deskundigen ontmoeten en uitleg krijgen.”

Deventer Energie

Volgens Schoorlemmer is het centrum uniek in Nederland omdat het mensen ‘in de volle breedte’ stappen laat zetten. “De een begint daarbij met het huis isoleren, terwijl de ander in de tuin wil beginnen. Voor beide mensen willen we goede aanknopingspunten laten zien.”

Het duurzaamheidscentrum in de Deventer binnenstad is opgericht door de Deventer Energie Coöperatie en Milieucentrum Ulebelt met steun van de gemeente Deventer. Komende zaterdag is de opening met een uitgebreid programma. Er is onder meer een debat en er worden lezingen gegeven.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE