fbpx

Duurzamheidscentrum wint de Energy Pitch 2020 van Natuur en Milieu Overijssel

Trots! Gisteren hebben we de de Energy Pitch 2020 van Natuur en Milieu Overijssel. gewonnen.
PHOTO 2020 02 14 00 14 06

Trots! Samen met Deventer Energie, onze founding father, hadden wij ons ingeschreven voor de Energy Pitch van Natuur en Milieu Overijssel. Gisteren werden we tot winnaar uitgeroepen. Een mooiere start van ons Duurzaamheidscentrum Deventer hadden we niet kunnen krijgen van het Duurzaamheidscentrum.

Samen mochten Jos Pierey en Jurgen Schoorlemmer de prijs in ontvangst nemen.

Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Tijdens het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel, dat voor de derde keer werd georganiseerd mochten drie lokale energie-initiatieven zich presenteerden door middel van een filmpje aan de jury wat hun initiatief de afgelopen jaren gerealiseerd heeft, en werden we hierover door de jury ondervraagd. De tweede prijs gaat naar Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter en de derde prijs naar Groen Gebogen uit Dalfsen. Wij gingen met een voucher van €2.500 naar huis, de andere twee finalisten met €1500 en €1.000.

De initiatieven

De projecten van de initiatieven uit Dalfsen, Deventer en Wierden werden door de vakjury, Henk Visser, Igor ter Halle en Gábor Oolthuis, op verschillende onderdelen beoordeeld. Onder andere op het bereik en bewustwording, hoe ze mensen meenemen, of het idee inspirerend is, en in hoeverre het plan bijdraagt aan de doelstellingen van het programma Nieuwe Energie Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023 en een energieneutraal Overijssel in 2050. Hoewel de jury onder de indruk was van alle initiatieven, toch kon er maar één winnaar zijn. Deventer Energie kwam als uiteindelijke favoriet uit de verf, omdat ze met het gezamenlijke duurzaamheidscentrum de energietransitie in een mooie etalage zet. Inwoners die met een duurzaamheidsvraag bij Deventer Energie aankloppen, kunnen volgens de jury rekenen op een goede follow-up. Zo komen ze daadwerkelijk verder!

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE