fbpx

Ga eens langs bij je kropje sla!

“Ik was vanmorgen de eerste aardbeien en peultjes aan het plukken in mijn moestuin. Ik voel me dan zo rijk! Elke avond loop ik een rondje door mijn tuin, om te zien wat er gegroeid is. Dat er uit zo’n zaadje zo’n plant kan groeien, dat vind ik altijd weer een wonder. Wat is er nou leuker dan je eigen groenten en fruit plukken! Het is vers, komt direct uit je tuintje. Ik ben uiteraard niet objectief, maar het is natuurlijk veel lekkerder. Helemaal de sperzieboontjes, daar kijk ik echt naar uit! Het leuke is dat je daar helemaal geen grote tuin voor nodig hebt, je hebt zelfs moestuintjes van één bij één meter. Dat kun je bij het Duurzaamheidscentrum ook komen bekijken.

2106111478dcd cmur
Cora Mur is voorlichter en vrijwilligerscoördinator bij het Duurzaamheidscentrum Deventer

Maar is een moestuin niks voor je, dan kun je bij duurzame groentelers in de buurt van Deventer terecht, of zelfs je eigen groenten plukken. Daar kom je ook andere groenten tegen, die je bij de supermarkt niet tegenkomt. Raapsteeltjes bijvoorbeeld. Laat je eens verrassen! Ze organiseren regelmatig open dagen. De adressen daarvoor vind je in het Duurzaamheidscentrum, de open dagen staan in de duurzame kalender. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang de duurzame activiteiten agenda van Deventer wekelijks in je mailbox.

Duurzaamheid gaat vaak over je woning verduurzamen en energie besparen. Een duurzame manier van voedsel produceren is net zo belangrijk. Voeding is geen wegwerpproduct, maar een waardevol product dat je met aandacht moet proeven. Dat merk je helemaal als je je eigen groente teelt of weet waar het vandaan komt.”

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE