fbpx

Het wordt steeds makkelijker om de volgende stap te zetten

‘Ik ben lid van het duurzaamheidsteam Zandweerd, een heel actieve club van bewoners uit de wijk. Zo hebben we een informatiemarkt in de wijk georganiseerd over het warmtenet voor Zandweerd. De eerste fase is gestart, voor de nieuwbouw op de oude ijsbaan, en de bedoeling is om het grootste deel van Zandweerd-Noord aan te sluiten.
Ik vind het een fantastisch project! Zo’n kans krijg je niet zo gauw. Het waterschap denkt er al jaren over om die restwarmte van de waterzuivering te gebruiken, die nu gewoon verloren gaat. Maar met zo’n nieuw initiatief is er nog veel te ontdekken, en er moet goed over gecommuniceerd worden om het voor bewoners concreet te maken.

Er leven nog veel vragen onder de bewoners: wat gaat het mij kosten, wanneer komt het in mijn straat, wat moet ik aanpassen in mijn huis, moet ik mijn ketel nog wel vervangen? We willen mensen informeren om keuzes te maken, dat is de kern van ons werk, maar daarbij ook opkomen voor de belangen van de bewoners.

Ik doe dit omdat ik duurzaamheid belangrijk vind. Ik ben zelf ook al jaren bezig om mijn huis energiezuinig te maken. En ik merkte, als je stappen gaat zetten, dan is het steeds makkelijker om volgende stappen te zetten. We komen heel veel mensen tegen die echt met duurzaamheid aan de slag willen, dat is erg leuk. Ik vind het mooi om hierbij te adviseren, samen te kijken wat ze kunnen doen, ook als ze weinig geld hebben om te investeren. Ook dan zijn er mogelijkheden!’

2107011653dcd leonardversnel
Leonard Versnel is energiecoach bij de Deventer Energiecoöperatie

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE