fbpx

KLIMAATFORUM 2021

28 augustus van 14.00 tot 17.00 uur

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Het Duurzaamheidscentrum Deventer organiseert haar eerste Klimaatforum. Klimaatforum Deventer is een lokaal initiatief. In het Klimaatforum willen we Deventenaren met elkaar in verbinding en in gesprek brengen over klimaatverandering. We willen brede oplossingsgerichte visies voor het voetlicht brengen en dit koppelen aan lokale initiatieven van bewoners.

Ingrediënten om dit te bereiken zijn inspirerende sprekers, maar ook programma-onderdelen waarbij bewoners en lokale initiatieven centraal staan. In deze eerste editie wordt de visie van Drawdown toegelicht. Drawdown is een uitgebreid onderzoeksprogramma dat een breed scala aan (soms verrassende) klimaatoplossingen aandraagt. In 2006 verscheen de internationaal bekroonde documentaire over klimaatverandering ‘Een ongemakkelijke waarheid’. Drawdown heeft het over de mogelijke oplossingen die ons brengen bij ‘Een hoopvolle waarheid’. Vervolgens komt de uiterst geestige Anabella Meijer vertellen over Eerste Hulp bij Klimaatverandering, én is het laatste uur gereserveerd voor buurtbewoners en hun initiatieven in de wijk.

Na de afgelasting in 2020 zijn we heel blij dat het Klimaatforum op zaterdag 28 augustus 2021 gaat plaatsvinden!

Meld je hier aan!

 Wil je actief worden in jouw wijk, en samen met anderen aan de slag rond duurzame thema’s, kom dan naar het Klimaatforum! We mogen een beperkt aantal personen fysiek verwelkomen bij het Klimaatforum in de Lebuiniskerk. Wanneer deze tickets niet meer beschikbaar zijn, kun je ook online deelnemen. Bij regen misschien comfortabel thuis, en bij mooi misschien lekker buiten in de zon. Meld je hieronder aan om fysiek of online aanwezig te zijn bij het Klimaatforum 2021.

Klimaatforum 2021

Fysiek - Ticket toegang Klimaatforum in de Lebuinuskerk Deventer

Ontvang toegang tot het Klimaatforum in de Lebuinuskerk. Na aanmelding kom je op een deelnemers mailinglijst en word je gevraagd een dag voor aanvang je deelname te bevestigen.

Beschikbaar Tickets: 24
Het Fysiek - Ticket toegang Klimaatforum in de Lebuinuskerk Deventer ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Online - Ticket toegang Klimaatforum livestream

Ontvang de link waarmee je Klimaatforum 2021 online live kan volgen. Als deelnemer kan je ook vragen stellen aan de sprekers.

Beschikbaar Tickets: Onbeperkt
Het Online - Ticket toegang Klimaatforum livestream ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

PROGRAMMA

Op 28 augustus kan je van 14:00 tot 17:00 uur live meedoen in de Lebuinuskerk (beperkt aantal i.v.m. Covid-19) of via de livestream online meekijken, chatten, inspiratie opdoen en mogelijke contacten leggen met duurzame geestverwanten in je eigen straat of wijk. Het Klimaatforum 2021 bestaat uit 3 programmaonderdelen:

Drawdown (14:00 - 15:00 uur)

Drawdown is het meest omvattende plan om klimaatontwrichting tegen te gaan, en gaat veel verder dan alleen de energie-transitie. Drawdown biedt een enorm scala aan oplossingen, onderbouwd met cijfermatig onderzoek. Drawdown is een manier van kijken waarvan je energie krijgt om aan de gang te gaan, omdat het zich richt op oplossingen, op wat we wél willen.
Het kan je inspiratie geven over groen in de stad, anders omgaan met voedsel, etc. Maar Drawdown kan ook beleidsmakers ondersteunen bij het onderbouwen van beleidskeuzes. Linda Vosjan van Drawdown Europe neemt je mee in de visie van Drawdown, en de mogelijkheden die het biedt.

Klimaatverandering is complex en moedeloosmakend. Soms voel je misschien dat je bijna bovenmenselijke kwaliteiten moet hebben om ermee om te gaan. Daarom is de grootste uitdaging op dit moment niet de techniek. Het is de mens en zijn motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk. Anabella Meijer is schrijfster van Eerste Hulp Bij Klimaatverandering en kan je als geen ander meenemen in de reis van klimaatspagaat naar klimaatheld.

In Deventer zijn veel mensen actief in de wijken. Er zijn grote verduurzamingsprojecten, o.a. in de Zandweerd, waarbij gemeente en woningbouwverenigingen actief samenwerken met bewoners. Maar er zijn ook andere projecten, zoals voedselcoöperaties, of wijken waarin bewoners zelf streven om energieneutraal te worden in hun wijk.

Wat borrelt er allemaal in Deventer? Wie kan jullie straat of wijk helpen met informatie? Zijn er actieve bewoners bij jou in de buurt waarbij je aan kan sluiten? Estella Franssen begeleidt deze bijeenkomst.

Als afronding zal Jos Pierey (één van de initiatiefnemers van het Duurzaamheidscentrum) het forum afsluiten.

Tot aan 28 augustus op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het Klimaatforum 2021? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van het Klimaatforum.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE