fbpx

Met de deur in huis

Ik val maar direct met de deur in huis! Want over de voordeur ontvangen wij de meeste vragen: ze trekken krom, ze tochten … Wat kun je daaraan doen?

Ik val maar direct met de deur in huis! Want over de voordeur ontvangen wij energiecoaches de meeste vragen van onze cliënten en van bezoekers van het Duurzaamheidscentrum: ze trekken krom, ze tochten … Zeker op de zuidkant komt dat vaak voor, door de wisseling van zon in de zomer en kou en de winter.

Peter Alkemade
Peter Alkemada

Onze suggestie vangt twee vliegen in één klap. We stellen vaak voor om zogeheten “inbraakwerende strips” te monteren aan de slotzijde en eventueel de bovenzijde van de deur. Het resultaat: extra beveiliging tegen inbraak en bescherming tegen tocht. Helemaal als je ook nog een tochtrubber of V-profiel in de strip aanbrengt.

Aan de scharnierzijde van de deur kun je simpel een tochtstripje plakken, dat bij het sluiten aangedrukt wordt en de tocht tegenhoudt. Blijft de onderkant over: afhankelijk van de hoogte van de onderdorpel ten opzichte van de achterliggende vloer (denk ook aan de hoogte van de vloermat) kun je daar een rubberstrip of tochtborstel monteren.

Een minstens zo goede oplossing, die veel mensen niet kennen zijn de “valdorpels”. Die kunnen in de deur gefreesd worden of er tegenaan gemonteerd. Bij het sluiten van de deur drukt de valdorpel zich tegen de vloer of onderdorpel, zodat er een perfecte afsluiting ontstaat. Kijk op internet of ga met een fotootje van de bestaande situatie naar de ijzerwarenzaak, zoals in Deventer Mastermate of Haverkamp.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE