fbpx

Gratis en praktisch: infoavonden over energiebesparing

Hoge energieprijzen. In het duurzaamheidscenrum Deventer vind je informatie om je huis te verduurzamen. Volg onze informatieavond voor het besparen van energie.

Het Duurzaamheidscentrum organiseert komende weken weer gratis infoavonden over energiebesparing. Deze zijn op op woensdag 15 november en woensdag 13 december. Wil je geld besparen? Meld je hier aan!

“Veel mensen maken zich grote zorgen over de hoge energieprijzen, ze verwachten een hoge rekening”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij Deventer Energie. “Ze willen wel energie besparen en hun huis verduurzamen, maar weten niet hoe, of waarmee ze moeten beginnen. Maar je kunt makkelijk geld besparen. Daarover vertellen we graag tijdens de informatieavonden bij het Duurzaamheidscentrum: alles over kleine en grote aanpassingen in je huis voor een lagere energierekening.”

foto infoavond 3

Geld besparen

Samen met enkele andere vrijwillige voorlichters en energiecoaches geeft Peter deze avonden uitleg om je huis te verduurzamen en energie te besparen. “Met de stijgende energieprijzen is dat natuurlijk bijzonder interessant, want energie besparen scheelt in je portemonnee. Het geeft bovendien ook meer comfort. En het is uiteraard beter voor het milieu en het klimaat. Onderwerpen die voorbij komen zijn: isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming. Veel kun je zelf doen, en niet alles hoeft veel geld te kosten! We spreken ook over hoe je het kunt financieren en wat de subsidiemogelijkheden zijn. En natuurlijk kunnen mensen vragen stellen.”

De eerste tip is altijd: voorkom warmteverlies door tocht. Zoek naar de tochtplekken en kieren, zoals bij de voordeur, raamkozijnen, de dakaansluiting of je houten vloer. Die kun je zelf eenvoudig dichten met kit, een nieuw latje of een tochtprofiel, allemaal te krijgen bij de bouwmarkt. Breng radiatorfolie aan achter de verwarming, dat reflecteert de warmte die anders door de muur naar buiten gaat. Meer weten? Geef je op en kom langs!

energiebesparing radiator

Aanmelden en deelname infoavond energiebesparing

Regelmatig organiseren wij informatieavonden voor energiebesparing aan je woning. De eerst volgende vindt plaats op woensdag 15 november, de tweede is op woensdag 13 december. Locatie is het Duurzaamheidscentrum, aanvang 19:00 uur. Er is een maximaal beperkt aantal plaatsen, dus aanmelden is nodig. Meld je hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE