fbpx

Ondeugende vraag op straat in Deventer: ‘Hoe groot is die van jou?’

‘Hoe groot is die van jou’? Die opmerkelijke vraag staat op diverse plekken op het plaveisel gespoten in de Deventer binnenstad en daarbuiten, met daarbij een voetafdruk.
Dit artikel is gepubliceerd door de Stentor

‘Hoe groot is die van jou’? Die opmerkelijke vraag staat op diverse plekken op het plaveisel gespoten in de Deventer binnenstad en daarbuiten, met daarbij een voetafdruk.

voetafdruk

Het spuitwerk kan bezoekers niet ontgaan. Het blijkt een actie te zijn van het Duurzaamheidscentrum, dat op 8 februari in de Deventer binnenstad wordt geopend. De boodschap op straat moet publiek daarop attenderen, meldt Jos Pierey, één van de initiatiefnemers, zich bij de Stentor. 

Dubbelzinnig

De vraag ‘Hoe groot is die van jou’ kan wat dubbelzinnig overkomen, geeft Pierey toe. ,,Maar het gaat niet over je leuris‘’, reageert Pierey. Pardon, leuris? ,,Ja, dat is Limburgs voor je weet wel‘’, zegt Pierey, van origine afkomstig uit het diepe zuiden. Pierey: ,,We doelen op de ecologische voetprint, die elk mens op aarde achterlaat en die wel wat kleiner kan. Om daar op straat aandacht op te vestigen, mag het wel wat prikkelen.‘’

Het Duurzaamheidscentrum gaat inwoners van Deventer helpen bij de vraag  hoe je duurzamer kunt leven en minder afbreuk doet aan het milieu en leefklimaat  Pierey: ,,We hopen en verwachten dat het een plek wordt waar veel  mensen op afkomen. Deze tekst en voetstappen in het straatbeeld vallen op, met deze actie willen we alvast aandacht vragen voor het centrum.‘’ De komende dagen onthullen de initiatiefnemers onder meer via social media de boodschap achter het het spuitwerk. 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE