fbpx

Op die vloer ben ik uitgekeken!

“De vraag achter de vraag vinden. Dat vind ik het leukste aan mijn vrijwilligerswerk als energiecoach. Zo kwam ik eens bij mensen thuis die vroegen ‘ons huis heeft energielabel B, wat kunnen we nu nog doen?’ Ik loop dan met hen door het huis voor een scan.

Bert de Waal
Bert de Waal, energiecoach bij de Deventer Energiecoöperatie en bij het Duurzaamheidscentrum

Het kan om kleine dingen gaan: hier een tochtstrip, daar radiatorfolie achter de CV. Ik dacht ook aan lage temperatuur vloerverwarming. Maar ja, ik had al gezien dat er een mooie, gegoten vloer lag, en die zou er dan uit moeten. Dat gaat niet gebeuren, dacht ik. Maar later, tijdens de rondgang, liet de mevrouw vallen ‘Die vloer, daar ben ik eigenlijk wel op uitgekeken’. Kijk, dat opent mogelijkheden. Dan kun je nadenken over een duurzaamheids-lening voor vloerverwarming, en dan pak je meteen die nieuwe vloer mee! En dat is ook gebeurd. Dus de vraag was niet: waar kan ik nog een tochtstrip plaatsen, maar hoe kunnen we ons huis verduurzamen en kunnen we meteen op een betaalbare, slimme manier de vloer te vervangen?

Dat is leuk om te doen, zo’n energiescan. We geven tips en informatie over kleine en grote zaken, van tochtstrip tot warmtepomp en uitleg over subsidies en leningen. Zo’n scan is trouwens gratis en kun je online aanvragen of in ons centrum. Onze vrijwilligers staan klaar om langs te komen!

Zelf een afspraak maken voor een advies, dat kan hier

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE