fbpx

Thuiswerkplek? Hang een infraroodpaneel op!

Wat mij in deze corona-tijd opvalt, is dat veel mensen een thuiswerkplek hebben ingericht op één van de slaapkamers. Alleen, om die warm te stoken, moet ook de hele woonkamer de hele dag warm gestookt worden, want daar zit de thermostaat. Dat kost onnodig veel gas en dus geld.
image
Infraroodpaneel

‘Als energiecoach kom ik wekelijks bij mensen thuis, om advies te geven over energiebesparing en duurzaamheid. Van tochtstrippen en radiatorfolie tot lage-temperatuur vloerverwarming en zonnepanelen – het kan van alles zijn. Ik loop dan met hen door het huis voor een scan. Zo’n scan is trouwens gratis en kun je online aanvragen of in ons centrum. Wat mij in deze corona-tijd opvalt, is dat veel mensen een thuiswerkplek hebben ingericht op één van de slaapkamers. Alleen, om die warm te stoken, moet ook de hele woonkamer de hele dag warm gestookt worden, want daar zit de thermostaat. Dat kost onnodig veel gas en dus geld. En dan nog wordt het op veel slaap-studeerkamers niet aangenaam, want de radiatoren op die kamers vaak te weinig capaciteit.

Mijn tip: koop een infraroodpaneel en hang dat boven je bureau. Die verwarmt heel gericht je werkplek en zo hoef je niet de hele woonkamer warm te stoken. Dus daarmee bespaar je heel veel energie. Moet je ‘m na gebruik wel uitzetten. Meestal is een paneel met een vermogen van 350 Watt voldoende. Indien nodig het snoer verlengen, aan/uit schakelaar ertussen, en klaar is Kees. Er zijn zelfs modellen die je via je smartphone kunt bedienen. Zo’n paneel is natuurlijk ook handig voor die tienerkamer, waar je kind huiswerk zit te maken.’

Bert de Waal, energiecoach bij de Deventer Energiecoöperatie en bij het Deventer Duurzaamheidscentrum

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE