fbpx

Top drie snelle energiebesparingstips

De tips van Hans voor snel energie besparen

In het Duurzaamheidscentrum is duurzaamheid tastbaar. Je ziet wat er mogelijk is, wat je zelf kunt doen, de materialen voelen, vragen stellen. Voor bezoekers met weinig tijd heeft Hans altijd een top drie van tips voor energie besparen: maatregelen die weinig kosten, direct resultaat geven en eenvoudig te doen zijn. Hij deelt ze graag met je:

Duurzaamheidscentrum Deventer
Hans van Haasteren is voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij Deventer Energie

Radiatorventilator
Die verspreidt de warme lucht van je verwarming door de kamer. Dat voel je direct, binnen 15 minuten is je kamer warm. Dus meer comfort en de besparing is groot: het is binnen een jaar terugverdiend. Wie handig is, zou ze zelf van oude computerventilatoren kunnen bouwen.

Tip 1

energie besparen

Tip 2

energie besparen

‘APK-keuring’ voor je hele CV inclusief radiatoren
Dit ‘waterzijdig inregelen’ hoef je maar eens in de tien jaar te laten doen. Dat kost geld, maar je bespaart 10% op je energierekening, dus dat verdien je snel terug. Via Deventer Stroomt kun je hiervoor €100 korting krijgen.

Gordijnen inkorten tot de vensterbank
Zo kan de radiatorwarmte de kamer in, want een gordijn houdt de stralings- en convectiewarmte tegen. Net als een radiatorombouw trouwens: mooi, maar je verliest veel warmte en ontregelt het HR CV systeem. Dus je zou de ombouw ’s winters weg kunnen halen, of een ombouw maken met veel grotere gaten.

Tip 3

energie besparen

Om te checken of jouw energiebesparingsmaatregelen ook werken, kun je je aanmelden op www.enelogic.com kun je om de 15 minuten je gas- en energieverbruik gratis monitoren. In hoeveelheid, maar ook in euro’s. Zo zie je direct hoeveel effect welke maatregel heeft, zoals de radiatorventilator. Je kunt ook zien dat twintig minuten douchen een kwartje kost. Je kunt dus iedere douchebeurt dubbeltjes besparen door korter te douchen.”

Wil je meer informatie over energie besparen of wil je graag persoonlijk advies? Kom langs in het Duurzaamheidscentrum. We helpen je graag verder!

Of vraag gratis telefonisch energieadvies aan via de knop.

Het Duurzaamheidscentrum Deventer is geopend op
woensdag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE