fbpx

Mei, de maand waarin je het beste zonnebloemen kunt planten! Daarom deelt het Duurzaamheidscentrum tienduizenden zonnebloemenzaden uit. Deze worden geplant bij scholen, buurtcentra en bedrijven. Ook kunt jij zelf gratis een zakje met zaden ophalen bij het Duurzaamheidscentrum.

Plant zonnebloemen in mei
Een klein zaadje kan uitgroeien tot een zonnebloem van enkele meters hoog. Voor jong en oud is dit een bijzonder proces om eens mee te maken. Ook bieden zonnebloemen vele soorten insecten en vogels eten in een periode dat er weinig te vinden is. Bovendien is het een prachtige bloem om te zien. Om in de zomer te genieten van de zonnebloemen kan er het best gezaaid worden in de maand mei. Kies een plekje uit met veel zon en zaai het zaadje op een duim (2,5 centimeter) diepte. Tussen de bloemen kan een afstand worden gehouden van 30 tot 40 centimeter. Bij droogte is het goed om water extra bij te geven. De natuur doet de rest!

Deel straks foto’s van jouw bloeiende zonnebloemen
In de maanden juli tot september zijn de bloemen in bloei. Als het is gelukt om jouw zonnebloem uit te laten komen kun je een selfie met je zonnebloem opsturen naar: zonnebloemenactie@dcdeventer.nl. Wij zullen daar een mooie collage van maken die een speciale plek krijgt in het Duurzaamheidscentrum. Daarmee kunnen we laten zien dat Deventer zich inzet voor de biodiversiteit. Doe jij ook mee?

zonnebloemenactie

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE