fbpx
20181011 112316

Binnen dertig jaar drinken we uit de IJssel

Li An Phoa, initiatiefneemster van ‘Drinkable Rivers’, wil dat de IJssel binnen dertig jaar zo schoon wordt dat je eruit kunt drinken. Daarom loopt ze van 7 tot 18 juni, dus voorafgaand aan de IJsselbiënnale, 127 kilometer langs de hele IJssel, van Westervoort tot aan het IJsselmeer, en gaat ze onderweg over haar droom in gesprek met bewoners, schoolklassen, vissers, boeren en burgemeesters. Iedereen is welkom om een stuk met Li An mee te lopen. Op de website van Drinkbare IJssel kun je vanaf volgende week zien waar Li An loopt.

Li-An-Phoa

Tijdens de voettocht langs de IJssel zal Li An Phoa mensen vragen wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een drinkbare IJssel. Welke moeilijkheden zijn er? En welke kansen liggen er? Iedereen die Li An ontmoet, vraagt ze om het manifest voor een Drinkbare IJssel te ondertekenen en te vertellen welke stap zij zelf nemen richting een Drinkbare IJssel.

Drinkbare rivieren  
Li An Phoa vraagt wereldwijd aandacht voor het belang van drinkbare rivieren. In 2018 liep ze ruim 1000 kilometer langs de Maas, een tocht waarover de documentaire “Drinkbare Maas” werd uitgezonden op NPO2. Het idee voor de IJsselwandeling ontstond tijdens het IJsselbiënnale-project ’Ontmoetingen bij de wilg’ van Birthe Leemeijer in 2020-2021, waarin zij onder een wilg sprak met Wim van Vilsteren. Kijk ook op: https://drinkablerivers.org/

Haar boek komt binnenkort uit.

drinkbare-riverien


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

maandag - vrijdag 07 - 18 jun
Verlopen!

Meer info

Meer info
Drinkable Rivers

Organisator

Drinkable Rivers
Website
https://drinkablerivers.org/
Meer info

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE