fbpx

Lezing ‘Je bent jong en wil wat toekomst’

Datum

donderdag 07 dec
Verlopen!

Tijd

20:00

Lezing ‘Je bent jong en wil wat toekomst’

Deventer Schouwburg

Organisator

Deventer Schouwburg

Meer info

Inschrijven

Locatie

Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer

Deventer Jan Terlouw Lezing

Je bent jong en wil wat toekomst – Een redelijk verhaal voor radicale verandering

👉Let op! Wij verloten kaartjes voor dit evenement! 


Met Hannah Prins & Jantijn Anema. Wendelien Wouters presenteert deze avond.

Wie nu geboren wordt, zal extreme hitte meemaken. We bevinden ons in het kritieke decennium in de strijd tegen klimaatverandering. Maar met nieuwe verkiezingen op komst hebben we een laatste kans voor een ruk aan het stuur.

Deze avond presenteren klimaatactivist Hannah Prins en schrijver Jantijn Anema hun boek ‘Je bent jong en je wil wat toekomst’, waarin ze de weg naar de nieuwe werkelijkheid uitstippelen. Want hoe bouwen we een toekomst op de ruïnes van het verleden? Hannah en Jantijn brengen in kaart hoe verdoemd we zijn en op welke manier we het tij nog kunnen keren. Het resultaat is een redelijk verhaal voor radicale verandering. In ‘De Toekomst Tour’ nemen Hannah en Jantijn ons mee in hun pleidooi voor een crisisaanpak. Aangevuld met muziek en spraakmakende gasten wordt het een avond over hét verhaal van deze tijd.

Het boek ‘Je bent jong en je wil wat toekomst’ verscheen op 19 oktober.

Programma

Rondom de Deventer Jan Terlouw Lezing vinden er leuke activiteiten plaatst. Zo kun je van 18:00 tot 20:00 meedoen aan de Clothingloop kledingruil. Neem zelf kleding mee die je wilt ruilen! De Band Primaat komt live optreden en voor de Deventer Jan Terlouw Lezing dragen ze een speciaal geschreven nummer voor. Anne Stalinski is illustrator en komt tijdens de lezing illustreren. De klimaatburgemeesters zijn aanwezig en spraakmakende gasten. Kortom een inspirerend, avondvullend programma.

‘Jan Terlouw Inspireert’
Het gedachtegoed van Jan Terlouw is uitgangspunt bij de Lezing. Met dit jaarlijkse evenement worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept, in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op een podium geplaatst. Er wordt een dialoog tussen generaties tot stand gebracht middels de lezingen.

Voorgangers
De traditie begon bij Jan Terlouw zelf. In navolging van de eerste lezing door de naamgever hemzelf, volgden de afgelopen jaren sprekers waaronder Bas Heijne, met zijn Lezing ‘Broederschap’, de Nederlandse hoogleraar Beatrice de Graaf met als thema ‘Veilig, het verlangen naar geborgenheid’, Gert-Jan Segers en Tim Hofman met ‘Leven met verschil’. Claudia de Breij hield haar lezing over het thema ‘Voorbij het cynisme’ en Sheila Sitalsing en Rasit Elibol ontrafelden vorig jaar het thema ‘De verantwoordelijke samenleving’.

👉Verloting van kaartjes
Het Duurzaamheidscentrum verloot 10 kaartjes en 10 kaarten voor jongeren. Wil je kans hierop maken? Vul dan onderstaand de gewenste te winnen tickets in. 🤗

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE