fbpx

Tegeltaxi NK Tegelwippen

Datum

woensdag 24 jul
Nu bezig...

Tegeltaxi NK Tegelwippen

Gemeente Deventer

Organisator

Gemeente Deventer
Telefoon
14 0570
Email
https://www.deventer.nl/

Meer info

Meer informatie

De tegeltaxi rijdt weer! De tegeltaxi rijdt weer door Deventer voor het NK Tegelwippen. Tegels eruit, planten erin! Planten zijn goed voor de biodiversiteit, maar ook dieren genieten ervan.
Een ander voordeel dat je hebt als je tegels wipt, is dat het in de zomer verkoelend werkt! Vraag op tijd de tegeltaxi aan, tegels aanmelden kan maximaal 2 dagen voor het ophaalmoment.
Vorig jaar hebben we met elkaar bijna 8.000 tegels gewipt, zullen we dit jaar een hogere stand neerzetten met elkaar?

De tegeltaxi rijdt op de laatste donderdag van de maanden april tot en met oktober 2024 (in totaal 7 keer). De taxi rijdt door gemeente Deventer om de tegels gratis bij je op te halen. De volgende data zijn: 28 september en 26 oktober.

Heb je je tegels al opgegeven op www.nk-tegelwippen.nl? Super! Wil je een tegeltaxi reserveren, om de tegels gratis bij je thuis op te halen? Vul dan het formulier in.

Iedereen kan meedoen door zo veel mogelijk tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin!

Vergeet vooral niet om het aantal m2 aan gewipte tegels door te geven op de website van het NK Tegelwippen.

Tegelwip je mee?

Als we tegels vervangen door bloemperken, bomen, struiken en geveltuinen wordt Deventer weer een stukje groener, aangenamer voor onszelf, insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! En het help om wateroverlast te voorkomen. Iedere Deventenaar kan meedoen en zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Deventer. Het NK Tegelwippen loopt tot oktober.

Zorg dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Bedrijven en scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook gewipte tegels opgeven. Ga je aan de slag met tegelwippen, maak dan een foto van de situatie vooraf en een nadat je de tegels er uit hebt gehaald. Die heb je nodig als je je aantal gewipte tegels doorgeeft. Een tegel is 30 × 30 cm. Stenen die kleiner zijn moeten worden omgerekend naar dit formaat.

Wilt u tegels wippen in de openbare ruimte?

Je gaat zelf over je eigen voor-, achter-, of geveltuin. Tegels wippen in de openbare ruimte kan alleen met toestemming van de gemeente en onder bepaalde voorwaarden.

Gaat het om een geveltuin, dan kun je hiervoor contact opnemen met de gemeente Deventer via het meldingsformulier voor een geveltuin.

Wil je in de overige openbare ruimte tegels wippen, neem dan contact op met de wijkbeheerder. Dit kan via telefoonnummer 14 0570.

Een 2e leven voor tegels

Geef je afgedankte tegels een 2e leven. Hergebruik ze in je tuin als stapelmuurtje, bankje, tafeltje of insectenhotel. Een stapelmuur ziet er leuk uit en de kieren en spleten zijn een geweldige schuilplek voor verschillende dieren en insecten. Denk aan spinnen, bijen, kevers, duizendpoten, kikkers, hagedissen en salamanders.

Tegeltaxi reserveren

Wil je je tegels toch liever kwijt? De gemeente Deventer organiseert samen met het Groenbedrijf op 7 donderdagen een tegeltaxi. De tegeltaxi maakt een ronde door Deventer, waarbij de tegels gratis worden opgehaald. Bekijk de voorwaarden en reserveer een datum.

Opgehaalde tegels worden in Deventer tot puin verwerkt. Na verwerking wordt het kleinere puinsteen gebruikt als onderlaag, bij bijvoorbeeld wegenaanleg.

De tegeltaxi van het Groenbedrijf komt de tegels tussen 08:00 en 16:00 ophalen. De tegeltaxi neemt maximaal 100 tegels mee, dit is 9m². Het is belangrijk om de tegels op een plek neer te leggen waar de grijper van de tegeltaxi er goed bij kan en waar de tegels veilig liggen.

DCDeventer Tegeltaxi tegelwippen groenbedrijf Foto van Photobykjell via Duurzaamheidscentrum Deventer 2

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE