“Lokale producten is beter voor mens, dier en milieu.” “Het was vroeger waar ik opgroeide heel normaal om je eigen moestuin te hebben. Tegenwoordig kopen de meeste mensen hun eten in de supermarkt. Eten dat veelal efficiënt, snel en goedkoop gemaakt is, ten koste van de gezondheid van mens, dier en milieu. Ik koop daarom […]
De reis naar een duurzaam leven van Marloes
Marloes is vegetariër. “Het idee dat iemand een dier voor mij moet doden voor mijn eten vond ik verschrikkelijk.” “Sinds mijn 21e ben ik vegetariër. Maar ook daarvoor was ik al bezig met minder vlees eten en duurzamere keuzes maken. Ooit begonnen omdat het zielig is voor de dieren, maar nu speelt ook de impact […]
Week zonder vlees (en zuivel). Doe jij mee?
Doe jij mee aan de week zonder vlees en zuivel van 7-13 maart 2022
Ga eens langs bij je kropje sla!
“Ik was vanmorgen de eerste aardbeien en peultjes aan het plukken in mijn moestuin. Ik voel me dan zo rijk! Elke avond loop ik een rondje door mijn tuin, om te zien wat er gegroeid is. Dat er uit zo’n zaadje zo’n plant kan groeien, dat vind ik altijd weer een wonder. Wat is er […]