fbpx

Groente van de week

Groente van de week: spitskool

spitskool vers van het land

Spitskool is een delicatesse onder de koolsoorten. Ze heeft een verfijnde en zoete koolsmaak en is heerlijk mals zowel rauw als gekookt. De spitskool is een sappige variant van de witte kool. De kool is los van structuur en de bladeren zijn zacht. De kwaliteit van de spitskool is haar versheid en sappigheid. Bovendien is het een zeer gezonde groente, die bomvol vitamine C zit.

Groente van de week: snijbiet

snijbiet

Snijbiet is een smaakvolle groente, die gemakkelijk en snel te bereiden is. Het is een oude groente, waarin je zowel spinazie als rode biet proeft. Je kunt zowel de stengel als het blad eten. Snijbiet is lekker sappig en kan worden gestoofd, gekookt of gesmoord. Snijbiet wordt ook warmoes genoemd.

Groente van de week: andijvie

andijvie

Andijvie is een wat ruige groente met dik blad, een beetje een wilde oerplant. Andijvie is verwant aan witlof. De bladeren van de groente hebben een licht bittere smaak. We hebben 2 twee soorten andijvie. Krulandijvie(friseesla) is lekker als sla en gewone andijvie kan behalve als sla ook voor andere gerechten gebruikt worden.

Groente van de week: de tomaat

tomaat

De tomaat is het op 1 na meest gegeten groente in Nederland. Tomaten zijn lekker fris en sappig van smaak. Tomaten zijn ook supergezond vanwege de grote hoeveelheden antioxidanten.

Groente van de week: groenlof

groenlof

Groenlof is, zeer onterecht, een vergeten groente. De milde smaak kent een verrukkelijk bittertje, zoals je dat vroeger ook in witlof kon proeven. De smaak van groenlof is net als roodlof (radicchio) en zit tussen andijvie en witlof in.

Groente van de week: suikermais

suikermais

Maïs is door het jaar heen erg populair in Mexicaanse gerechten, maar er gaat niets boven verse suikermaïs in de zomer. Verse maïskorrels zijn malser en smaken heerlijk zoet.

Groente van de week: courgette

courgettes

Courgette, een echte zomergroente. Als de temperatuur buiten warmer wordt groeit en vermenigvuldigt deze groente in een rap tempo. Ze worden dan ook snel geoogst, want voor de courgette geldt: hoe kleiner, hoe lekkerder.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE